Kommunikasjonsrådgiver Anders Aalbu er fotograf under besøk av statsminister Erna Solberg i mars 2016. Photo: Wera Helstrøm

EU-delegasjonen søker kommunikasjonsrådgiver

Last updated: 21.03.2016 // Norges største utenriksstasjon søker kommunikasjonsrådgiver med gode kunnskaper og interesse for Norges samarbeid med EU. Vi tilbyr spennende og varierte arbeidsoppgaver i et godt sosialt og internasjonalt tverrfaglig miljø.

EU-delegasjonen har ca. 35 utsendte fra ulike departementer, og dekker hele bredden i Norges samarbeid med EU. Kommunikasjonsrådgiveren er en del av et team bestående av én utsendt ambassaderåd, to lokalt ansatte rådgivere samt to studentpraktikanter. Delegasjonen mottar årlig rundt 7000 besøkende – fra regjeringsmedlemmer og stortingspolitikere til studenter, representanter for lokale og regionale myndigheter, næringsliv og interesseorganisasjoner. EU-delegasjonen arrangerer seminarer og konferanser, og sprer kunnskap om Norges samarbeid med EU til norske og utenlandske målgrupper gjennom nettsider og sosiale medier.

Arbeidsoppgavene inkluderer:

  • Informasjonsarbeid rettet mot norske og utenlandske målgrupper
  • Redaksjonelt arbeid med norske og engelske nettsider samt sosiale medier
  • Pressearbeid, inkludert medieovervåkning og tilrettelegging under politiske besøk
  • Planlegging og gjennomføring av foredrag for besøkende grupper
  • Organisering av seminarer og konferanser i samarbeid med ulike partnere
  • Intern kommunikasjon

Hvem søker vi etter? En engasjert og fleksibel medarbeider som har gode kunnskaper om og interesse for norsk europapolitikk. Du må ha høyere utdanning, helst innenfor kommunikasjon eller journalistikk og gjerne i kombinasjon med statsvitenskap/europastudier. Erfaring fra medie- eller kommunikasjonsarbeid er en forutsetning, og foto-/videoerfaring er en fordel. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk vil bli tillagt vekt. Kjennskap til norsk forvaltning er også en fordel.

Du må ha stor arbeidskapasitet, sans for godt og presist språk og vilje til å skape resultater i samarbeid med kolleger. Vi ser samtidig etter en medarbeider som er selvstendig, kreativ og serviceinnstilt.

Vi tilbyr ansettelse på fast, lokal belgisk kontrakt og lønn etter avtale. Stillingen har en prøvetid på seks måneder. Stillingen innebærer sikkerhetsklarering. Stillingen blir ledig fra medio mai.

Søknad med CV, vitnemål og referanser sendes elektronisk til [email protected], og merkes «Kommunikasjonsrådgiver». Søknadsfrist: 20. april.

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

Kommunikasjonsråd Wera Helstrøm, telefon +47 2395 3492, e-post [email protected] eller administrasjonssjef Liv-Kari Rudsbråten på telefon + 47 2395 3436, e-post [email protected]

Les mer om:

Norges delegasjon til EU
Norges samarbeid med EU

Se eksempler på delegasjonens kommunikasjonsarbeid på Facebook.

  


  Bookmark and Share